Valentijnsdag; een greep uit het hart van de top 100 adverteerders

15 februari 2017

Valentijnsdag is een moment dat aangegrepen wordt door veel organisaties om iets ludieks te doen. Want wat is er mooier dan om geassocieerd te worden met de liefde? Dit is ook duidelijk te zien op social media. Een snelle zoektocht voor de afgelopen maand met ‘valentijnsdag’ of ‘valentijn’ levert al ruim 107.000 berichten van individuen en organisaties op! Verreweg de meeste daarvan worden overigens op de dag zelf geplaatst. Lotte Willemsen en Thijs Waardenburg kijken naar de Nielsen top-100 meest actieve bedrijven op social media; er blijven ongeveer 150 berichten over.

Maar liefst 42% van de top-100 Adverteerders grijpt dit moment aan om de harten van de consument voor zich te winnen. Een greep uit alle valentijnsinhakers:

  • Tele2 plaatst de meeste berichten over Valentijnsdag. Zij hebben namelijk een actie voor 2GB extra data voor Valentijn
  • Ook gaat Tele2 voor een open relatie, en biedt 2GB aan “liefde” aan eenieder die interesse heeft. “Niet omdat het moet, maar omdat het kan”

  • Liefde kun je niet kopen. Coca Cola denkt dat je er wel aan kunt verkopen. Verliefde stelletjes krijgen van Coca Cola branded content toegestuurd.

  • Volgens Centraal Beheer zijn deze écht op elkaar.

  • Hyundai richt zich op de mannen die verliefd zijn op hun auto

  • Audi richt zich op mannen die niet meer verliefd zijn. Ze geven tips om hun vrouw makkelijk te dumpen. Trakteer ze op een audi-menu!

  • Deze valentijnsdag zagen we veel een-tweetjes tussen merken en consumenten. Zo verklaarde Tony van Benmobiel de liefde aan Dianne.

  • Consumenten verklaren ook de liefde aan hun favo merk. Coolblue kreeg een beetje liefde, met nadruk op beetje…

  • Een andere organisatie die opvalt is de ANWB. Zij hebben ook een actie opgezet, maar dit wordt op Valentijnsdag zelf aangekondigd. Iedereen kan ‘in naam van de liefde’ de ANWB bellen, of ze lid zijn of niet. Dit levert gemengde reactie op, zoals te lezen is op Facebook:

Sta je stil tijdens Valentijnsdag? Wij helpen je bij pech snel weer op weg. Ook als je geen Wegenwacht® Service hebt! Bel ons of meld je pech met #LoveWegenwacht.

Geplaatst door ANWB op Maandag 13 februari 2017

 

  • Ten slotte zien we dat bedrijven als NS en Ben via Twitter regelmatig persoonlijk inhaken op Valentijnsdag

Zo, het was een mooie Valentijnsdag: The Network is the Message; the Message is Love! Regelmatig zullen we ‘momenten’ op social media met je delen van de mooie brands met dito content. Heb jij een mooi moment gezien en wil je het delen met ons?

Lees ondertussen meer over het onderzoek en het Momenten Model.

ONZE ANDERE BLOGS

Inhaken op ‘Uur van Puur’

Inhaken op ‘Uur van Puur’

mrt 28 2018

Deze week was Thijs Waardenburg te gast bij Radio Aalsmeer om te vertellen over zijn boek ‘Inhaken met sociale media in 60 minuten’ en meer over ons onderzoek ‘The Network is the Message’. Een heel leuk gesprek met Anna-Maria Giannattasio (@puur), Esther Gons (@wilg) en Lennart Bader (@lennartbader) in ‘Uur van…

Het merk als associatienetwerk

Het merk als associatienetwerk

feb 07 2018

De hele wereld bestaat uit netwerken. Of dat nu in de natuur is of in steden, tussen mensen of bij merken, het maakt weinig verschil. Uiteindelijk zijn wij allemaal met elkaar en met alles verbonden. Dat geldt ook voor de connecties tussen mensen en merken. Die kunnen heel losjes zijn of heel…

Snapchat als inspiratie: zo creëer je een betrokken community [4 tips]

Snapchat als inspiratie: zo creëer je een betrokken community [4 tips]

nov 22 2017

Snapchat is een medium dat het vooral goed doet bij een jongere doelgroep. Maar ook bedrijven die een doelgroep boven de achttien jaar hebben, kunnen het nodige leren van Snapchat. Stories zijn hot en Snapchat weet als geen ander dat dit bijdraagt aan een zeer betrokken community. Ook voor jouw…

Stories op social media: 3 musthaves voor een ijzersterk visueel verhaal

Stories op social media: 3 musthaves voor een ijzersterk visueel verhaal

nov 22 2017

Er worden dagelijks talloze stories gecreëerd, van het uitwisselen van de laatste roddels op de werkvloer tot aan bedrijfsverhalen op Instagram Stories. De afdeling Storytelling in de boekhandel lijkt maandelijks uit te breiden. Verhalen delen, we zijn er dol op. Met de komst en populariteit van social media lijkt ook het aantal…

PAK JE MOMENT!

HAAK IN OP IEDER MOMENT OP SOCIAL MEDIA & DAT IN MAAR 60 MINUTEN

Met creatieve content die slim inhaakt op actuele gebeurtenissen kun je elke dag nieuwe mensen bereiken. Goedkoper dan adverteren op sociale media, en sympathieker bovendien.
BESTEL
close-link
DOWNLOAD INSIGHTS & TIPS

BRAND, MOMENT, CONTENT & METRICS

Drie delen: 'Het net ophalen', 'Meten is nog niet weten’ en 'De consument bepaalt het moment’.

Je leest het in de nieuwste & complete serie aan content speciaal voor jou, download 'em snel!
DOWNLOAD NOW
close-link